اطلاعاتی درباره الگوریتم پاندا و دلایل ایجاد آن
در سال های اخیر گوگل حساسیت های بسیاری برای ایجاد و تنظیم محتوای با کیفیت داشته و برای ایجاد محتوای مناسب در سایت ها، الگوریتم هایی را ابداع کرده است. این الگوریتم ها برای پیشگیری از بارگذاری محتوای نامناسب، سایت های متخلف را جریمه کرده و رتبه پایینی به آن ها اختصاص می دهد.اطلاعاتی درباره الگوریتم پاندا
در سیستم گوگل بررسی نیازهای مخاطب و کاربران اصلی سایت ها، بسیار مهم است؛ این مسئله بر تجارت گوگل نیز تاثیر مستقیمی دارد و کاربران را برای استفاده از این برنامه ترغیب می کند. الگوریتم پاندا، سایت ها را بر اساس میزان کیفیت محتوای هر یک طبقه بندی می کند.

ممنوعیت های الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا، به سایت های زیر امتیاز پایینی می دهد:
سایت هایی با طراحی بد و زننده
سایت هایی که از تبلیغات بسیار زیادی در صفحات استفاده می کنند؛ این سایت ها ارزش واقعی محتوا را بسیار کاهش می دهند.
سایت هایی که بیش از اندازه از کلمات کلیدی استفاده می کنند.
سایت هایی که محتوای نگارشی آن ها غلط های نگارشی و ادبی دارد.
سایت هایی که در محتوای آن ها جملات تکراری به کار رفته باشد.
این سایت ها در جایگاه پایین تری در موتورهای جست و جوی گوگل قرار می گیرند؛ این روزها ارائه محتوای نامعتبر در صفحات وب، با جریمه گوگل رو به رو می شود و تابان سنگینی برای سایت مورد نظر خواهد داشت.

الگوریتم پاندا به چه عواملی توجه دارد؟
الگوریتم پاندا سایت ها را از جهات مختلفی رصد می کند. در زیر برخی از مهمترین فاکتورهایی که مورد توجه این الگوریتم گوگل قرار دارند، ارائه شده اند:

محتوای سایت
محتوای هر سایت و صفحات موجود در آن، در این الگوریتم مرتبا بررسی می شود. در صورتی که حجم محتوا کم باشد، و متن نوشتاری آن ضعیف بوده و در ساختار بدنه آن به منابع موثق اشاره نشده باشد، الگوریتم پاندا سایت را جریمه خواهد کرد.
وجود محتوای تکراری نیز همیشه دردسر ساز خواهد بود! این الگوریتم به کلمات کلیدی موجود در یک وب سایت نیز توجه می کند؛ در صورتی که در صفحات مختلف یک وب سایت، از کلمات کلیدی یکسان یا مشابه استفاده شده باشد، مورد جریمه الگوریتم پاندا قرار می گیرد.
همچنین کیفیت و ارزش محتوای بارگذاری شده نیز از نظر این الگوریتم مهم تلقی می شود. الگوریتم پاندا محتوایی را به جامعیت می شناسد که بر دانش مخاطب بی افزاید و اطلاعات مناسبی ارائه دهد.

فرایند بهینه سازی
اگرچه بهینه سازی در هر سایت نتایج مناسبی برای آن به همراه می آورد، اما اگر این فرایند بیش از اندازه انجام شود، بازدهی مطلوبی در صفحات سایت نخواهد داشت. بهینه سازی افراطی، در شرایطی ایجاد می شود که از عوامل پیشرفت سئوی سایت بیش از اندازه استفاده شود. در صورتی که بهینه سازی سایت بیش از اندازه اعمال شود، مخاطب ارزش واقعی محتوای شما را درک نخواهد کرد. این مسئله بر رنکینگ طبیعی سایت نیز تاثیر می گذارد و سبب کاهش آن می شود.

توجه به کوئری صفحات سایت
در برخی سایت ها، کوئری مد نظر با محتوای سایت تطابقی ندارد؛ در این پیج ها کوئری در محتوا به کار رفته و انتظار می رود که با کلیک بر آن، به صفحاتی مرتبط دست پیدا کنیم. اما با ورود به صفحه جدید، خبری از مطالب مرتبط با کوئری نیست! این مسئله از نظر الگوریتم پاندا غیر قانونی است و بدون شک سایت مربوطه، با افت رتبه و امتیاز گوگل رو به رو می شود.
اعتبار سایت ها
در برخی از سایت ها از محتوای کپی شده استفاده می کنند و منابعی برای آن ها در محتوا ذکر می شوند؛ این منابع باید به آدرس سایت های معتبر اشاره داشته باشند. در صورتی که سایت منبع محتوا، اعتبار لازم را نداشته باشد، با جریمه های این الگوریتم رو به رو می شوید.

اشتباهاتی در رابطه با الگوریتم پاندا
به دلیل افزایش تعداد الگوریتم های گوگل و کاربردهای مختلف هر یک از آن ها، گاها باورهای نادرستی از آن ها در ذهن مخاطبین ایجاد می شود. در رابطه با این الگوریتم نیز این مطلب صادق است. چندی از این باورهای نادرست را در زیر بررسی کرده ایم:
یکی از مهمترین باورهای نادرستی که در رابطه با این الگوریتم بیان می شود، در رابطه با تشخیص محتوای تکراری است! گوگل همواره تاکید دارد که این الگوریتم ارتباطی به الگوریتم های شناسایی محتوای تکراری ندارد.
مسئله بعدی در رابطه با راه های رهایی از جریمه های گوگل با استفاده از الگوریتم پاندا است؛ برخی گمان می کنند، با حذف محتوا، از جریمه های این الگوریتم نجات پیدا می کنند که تصور غلطی از وظایف الگوریتم پاندا است. آپدیت های جدید این الگوریتم، این مسئله را به کل رد می کنند.
برخی از وب مسترها در رابطه با محتوایی که کاربران تولید می کنند، دچار سو تفاهم می شوند؛ آن ها تصور می کنند، محتوایی که کاربران تولید می کنند، مشمول دریافت جریمه این الگوریتم است. حقیقت این است که پاندا این بخش از محتوای سایت را برای امتیاز دهی هدف قرار نمی دهد، اما همواره بر تولید محتوای با کیفیت در سایت ها تاکید دارد.
برخی تصور می کنند، هر چه تعداد کلمات محتوا بیشتر باشد، امتیاز بیشتری از این الگوریتم دریافت می کنند! گوگل همواره این باورها را رد کرده و کاربران را برای انتشار میزان مورد نیاز محتوا در هر صفحه از سایت ترغیب می کند.
اهمیت بالای سئوی تکنیکال در الگوریتم پاندا نیز یکی از اشتباهات رایج در این زمینه محسوب می شود. این اشتباه گاها سبب استفاده بیش از حد از قوانین سئو در سایت ها شده است.
جمع بندی
دنیای اطلاعات گوگل هر روز پیچیده تر می شود؛ برای استفاده بهینه از این بسترهای اطلاعاتی، الگوریتم های مفیدی ارائه می شوند که هر یک از آن ها روند بهینه سازی سایت را بهبود می بخشند. الگوریتم هایی مانند پاندا، از فعالیت سایت های سودجو و متخلف جلوگیری کرده و برای افزایش میزان بازدید ارگانیک در مجموعه سایت های گوگل تلاش می کند. با وجود این الگوریتم، تجربه کاربری مخاطبین نیز بهتر شده و رضایت آن ها از محتوای هر سایت بیشتر خواهد بود.