بررسی مهمترین الگوریتم های گوگل
الگوریتم های گوگل تاثیر به سزایی در فرایند مارکتینگ و حوزه کسب و کارهای آنلاین بر جای می گذارند. از این رو آشنایی با انواع آن ها و تاثیری که در موتورهای جست و جوی گوگل بر جای می گذارند، بسیار مهم تلقی می شود. گوگل همواره به دنبال هوشمند سازی سرویس ها و الگوریتم های موجود در این عرصه است.
به همین خاطر هر روز الگوریتم های جدیدتر با قوانین و شرایط به روزی ارائه می شوند. وب مسترها گمان می کنند، این الگوریتم ها به صورت یک سیستم مجزا در سایت به کار می روند و به صورت همیشگی در گوگل مورد استفاده قرار می گیرند. اما حقیقت این است که انواع الگوریتم های گوگل تنها نسخه آپدیت شده کل سیستم آن هستند و در کنار سایر آپدیت های قدیمی مورد استفاده قرار می گیرند. در این گزارش با برخی از این الگوریتم ها و هدف از ایجاد آن ها در سیستم گوگل آشنا می شوید.الگوریتم های گوگل تاثیر به سزایی در فرایند مارکتینگ و حوزه کسب و کارهای آنلاین بر جای می گذارند. مهمترین الگوریتم های گوگل
ماهیت انواع الگوریتم های سیستم گوگل
الگوریتم های نوعی سیستم ریاضی هستند که در جریان استفاده از آن ها چند موضوع مهم تعریف می شود. الگوریتم های موجود در گوگل روش های رسیدن به رتبه های برتر در گوگل را به کاربران نشان می دهند. این الگوریتم ها اغلب تعاریف دقیقی به کاربران ارائه نمی دهند تا وب مسترها تنها بر روی آن ها تمرکز نکنند. با این سیاست، بیشتر تمرکز وب مسترها بر ارائه مطالب بهتر به مخاطبین گذاشته می شود. برخی از مهمترین الگوریتم های مورد استفاده در گوگل را در ادامه مشاهده می کنید:

Google Boston
در سال 2003 اولین الگوریتم گوگل ارائه شد؛ گوگل بوستون نام این الگوریتم بود که به عنوان اولین آپدیت گوگل شناخته می شود. در این الگوریتم، برای اولین بار اهمیت مطالعه مطالب موجود به صورت ماهانه مطرح شد. در ادامه این الگوریتم مطالب را به صورت روزانه مورد بررسی قرار می داد و به همین خاطر کاربران و وب مسترها برای انتشار مطالب و محتوای روزانه ترغیب شدند.
Google florida
در نوامبر سال 2003 الگوریتم دیگری به وب مسترها معرفی شد که در آن تکنیک هایی برای جذب گرافیکی وب سایت ها معرفی شده بودند. این تکنیک ها به جذب ترافیک طبیعی انجامیده و بازدید سایت ها را به میزان قابل توجهی افزایش می دادند. در این زمان مسئله استفاده از لینک های داخلی و خارجی مطرح شد. همچنین اهمیت استفاده از کلمات کلیدی نیز برای اولین بار مورد بررسی قرار گرفت.
Google Personalized Search
این الگوریتم گوگل را به نام الگوریتم شخصی ساز نتایج نیز می شناسند. در ژوئن سال 2005 این الگوریتم در کنفرانس های جامع علمی مطرح شد و توضیحاتی در رابطه با نحوه عملکرد آن در سیستم گوگل مورد بررسی قرار گرفت. این الگوریتم به کاربران اجازه می دهد که از تاریخچه جست و جوهای شخصی خود برای جست و جوهای جدیدتر استفاده کنند.
الگوریتم شخصی ساز، یکی از کاربردی ترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود که با استفاده از آن دسترسی به تاریخچه جست و جوی کاربران توسط گوگل میسر می شود. با وجود این الگوریتم کلیه تلاش های کاربران برای جست و جوی مطالب ذخیره سازی شده و در جست و جوهای بعدی کاربران نمایش داده می شوند.

Google Universal Search
گوگل همواره به دنبال راه هایی برای ایجاد سهولت در کار کاربران خود بوده است. به همین خاطر الگوریتم جست و جوی کلی را در سال 2007 میلادی ارائه کرد. این الگوریتم یکی از بهترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود. با استفاده از آن، مطالب و محتواهای مختلف موجود در گوگل دسته بندی می شوند.
پس از جست و جوی هر مطلب در گوگل، مجموعه ای از تصاویر، اخبار، کتاب ها، مطالب و…. نمایش داده می شوند که هر یک متعلق به دسته بندی های به خصوصی هستند. این فرایند با ارائه الگوریتم جست و جوی کلی میسر شد. در نوار بالای فیلترهای جست و جوی گوگل این دسته بندی ها به صورت کامل مشخص شده اند.
Google suggest
الگوریتم های پیشنهادی گوگل نیز پس از سال های تحقیق و بررسی ارائه شدند. با وجود این الگوریتم های خاص اهمیت عبارات کوئری یا کلمات کلیدی در سیستم گوگل پر رنگ تر شد. کاربران گوگل با به وجود آمدن این الگوریتم، در کنار کلمات کلیدی مورد نظر خود، مطالبی با کلمات کلیدی مرتبط را نیز مشاهده می کنند. به این ترتیب برای پیدا کردن مطالب و محتوای مورد نظر، با انتخاب های بیشتری رو به رو می شوند.
در سال 2010 نمونه پیشرفته این الگوریتم نیز ارائه شد که گوگل سجست به عنوان مقدمه آن محسوب می شود. این الگوریتم پیشرفته به نام Google Instant معرفی شده است.
Google caffeine
پس از به وجود آمدن این دسته از الگوریتم های گوگل، همه وب سایت های موجود در فیلترهای جست و جو نمایش داده می شدند و دیگر خبری از لایه بندی سایت های گران نبود! در حقیق عملیات جست و جو میان همه سایت ها انجام می شد. اما پیش از به وجود آمدن این الگوریتم کاربردی، نتایج جست و جوهای کاربران به صورت لایه به لایه نمایش داده می شدند. در میان این نتایج تنها سایت هایی که رتبه بیشتری داشتند، نمایش داده شده و خبری از سایت های تازه تاسیس نبود!
به همین خاطر گوگل برای حمایت از سایت های تازه تاسیس این الگوریتم را معرفی کرد و با راه اندازی آن سیستم جست و جوی لایه به لایه به فراموشی سپرده شد.

الگوریتم پنگوئن
در سال های اخیر برخی از سایت های ایجاد شده در سیستم گوگل با روش های غیر قانونی، رتبه های بالایی به دست آوردند؛ این مسئله بانیان گوگل را برای یافتن راه حلی برای جلوگیری از نقض قوانین موجود به تکاپو واداشت. به همین خاطر الگوریتم پنگوئن با خاصیت تراشکاری در این سیستم ایجاد شد که هدف آن کاهش رتبه بندی سایت های متخلف بود.
این الگوریتم در سال 2012 معرفی شده و یکی از مهمترین اصول کار گوگل شناخته می شود. در برخی از سایت ها، وب مسترها با استفاده از کلمات کلیدی زیاد، روش های اسپم و… آمار ترافیک های ارگانیک را پایین می آورند. این روش ها در سئوی کلاه سیاه مورد استفاده قرار می گیرند که گوگل جریمه های بسیاری برای آن ها در نظر گرفته است. با وجود این الگوریتم، وب مسترهای این سایت ها، برای ایجاد محتوایی باکیفیت و مطابق با قوانین گوگل تلاش می کنند.
به این ترتیب تجربه کاربری سایت نیز به طرز قابل توجهی رشد می کند که سبب ارتقای سطح کیفی سایت مورد نظر می شود. الگوریتم پنگوئن مزایای بسیاری به همراه دارد؛ از میان آن ها می توان به شناسایی سایت های اسپم، تشخیص لینک های پولی، تشخیص سئوسازی بیش از حد سایت، تشخیص کلیک های خریداری شده در سایت و… اشاره کرد. این دسته از الگوریتم های گوگل، به ترویج قوانین این کمپانی می پردازند. مهمترین الگوریتم های گوگل
الگوریتم پنگوئن
برخی از الگوریتم های گوگل، برای سهولت کار کاربران سایت ها ایجاد شده اند؛ از میان آن ها می توان به Google Knowledge Graph اشاره کرد که سبب سهولت در جست و جو و رسیدن به مطالب علمی مورد نظر کاربران خواهد شد. در این الگوریتم یک نمودار از مشخصات و اطلاعات مطالب مورد جست و جو به کاربران نمایش داده می شود.
در این الگوریتم، در زمان تاسیس اطلاعات مربوط به تعداد بالایی از اشیا و جانوران در حوزه های علمی مختلف درج شده بود. با وجود این الگوریتم های گوگل پس از جست و جوی هر عبارتی، علاوه بر نشان دادن موارد معمول، نموداری برای تکمیل اطلاعات کاربران نیز ظاهر می شود. این اطلاعات، گاها به مواردی مانند آدرس و نوع کسب و کار و… مربوط می شوند.

Google Hummingbird
یکی دیگر از الگوریتم های گوگل که در آن به نیازهای کاربران توجه شده است، الگوریتم مرغ مگس خوار می باشد. پس از مدتی گوگل متوجه شد که برخی کاربران به کلمات کلیدی مورد نظر بسیار اهمیت می دهند و به دنبال سایت هایی با بیشترین تناسب با کلید واژه مورد نظر خود می گردند. دقیق بودن و نزدیک بودن این کلمات کوئری برای کاربران بسیار مهم بود و این مسئله ایده ای برای ایجاد الگوریتم مرغ مگس خوار شد.
این الگوریتم در سال 2013 انتشار یافت؛ برخلاف سایر الگوریتم های گوگل، مرغ مگس خوار، تغییرات چشم گیری در سیستم سایت ها به وجود نیاورد. این الگوریتم توانست، رضایت کاربران از نتایج جست و جو در گوگل را تا حد بسیار بالایی کسب کند. با استفاده از آن نتایج جست و جوی کاربران به صورت بهینه سازی شده ای در اختیار آن ها قرار می گیرد.
الگوریتم Mobilegeddon
در سال های اخیر میزان استفاده از تلفن های هوشمند برای وب گردی و استفاده از برنامه هایی مانند گوگل بیشتر از پیش شده و این مسئله مورد توجه کمپانی گوگل قرار گرفته است. گوگل دریافته که بخش اعظمی از کاربران فضای مجازی از تلفن همراه هوشمند استفاده می کنند و برای جذب آن ها، باید وب ها و سایت های موجود در گوگل نیز متناسب با این دستگاه ها تنظیم شوند.
از این رو الگوریتم Mobilegeddon را برای وب سایت های مربوط به تلفن همراه ارائه کرد و از سال 2015، تنظیم سایت ها برای استفاده در تلفن همراه نیز به عنوان یکی از اصول بهینه سازی سئو شناخته شد. بحث ریسپانسیو بودن فضای سایت دقیقا به بررسی این الگوریتم در گوگل می پردازد.
گوگل با استفاده از این الگوریتم، با نگاهی کلی به دنبال سایت هایی می گردد که در آن ها تناسب فضای صفحات با کاربری تلفن همراه رعایت شده باشد. این سایت ها امتیاز بیشتری از بات ها و خزنده های گوگل دریافت می کنند.مهمترین الگوریتم های گوگل
Google rankbrain
این الگوریتم به نام هوش مصنوعی گوگل نیز شناخته می شود. این سیستم به موتورهای جست و جو کمک می کند که رابطه میان کلمات را در هر صفحه کشف کرده و با این روش نتایج را به بهترین نحو بهینه سازی کند. معنوی لغوی این واژه خارج از محدوده مفاهیم آن است؛ از این رو به بررسی عملکرد آن در سیستم گوگل می پردازیم.
تصور کنید، یک کلمه کلیدی را در فیلترهای جست و جوگر گوگل سرچ می کنید، رنک برین به شما کمک می کند که نزدیکترین نتیجه مربوط به این کلمات را پیدا کنید. این الگوریتم از جست و جوی بخش های تکی هر عبارت جلوگیری کرده و نتایج مربوط به عبارت کلی را دقیق تر نشان می دهد.

الگوریتم موش کور
در میان الگوریتم های گوگل، قابلیت هایی برای تعیین مسافت نیز در نظر گرفته شده است. موش کور برای جست و جو در محدوده های غیر محلی به کار می رود. فرایند جست و جو، با استفاده از این الگوریتم گوگل گسترده تر شده و نیازهای بسیاری از مخاطبین پاسخ داده می شود. با استفاده از آن امکان دسته بندی و تفکیک کسب و کارهای اینترنتی نیز فراهم می شود.
شما می توانید، مسافت مورد نظر تا محل فروشگاه را نیز تعیین کنید. این الگوریتم برای تناسب میان کلمات کلیدی چند سایت در محدوده جغرافیایی مختلف، سایت ها را دسته بندی کرده و تفکیک می کند. همچنین فیلتر کردن مکان های نزدیک به هم نیز از مزایای استفاده از این الگوریتم مهم به شمار می رود.
با استفاده از این الگوریتم، محل فیزیکی هر فرد در نتایج جست و جو تاثیر می گذارد؛ برای استفاده از این قابلیت، تنظیماتی بر نقشه گوگل نیز اعمال شده است.
نسخه 4 الگوریتم پنگوئن
در گوگل تنها الگوریتم های جدید ارائه نمی شوند؛ بلکه الگوریتم های قدیمی نیز چندین نوبت آپدیت شده و به روز رسانی آن ها در سایت های مختلف اعمال می شود. از آن جا که کاربران و وب مسترها همواره از روش های مختلفی برای دور زدن قوانین گوگل استفاده می کنند، الگوریتم های جلوگیری از نقض قوانین نیز هر روز پیشرفته تر می شوند.
با استفاده از این الگوریتم، نتایج جست و جو در هر لحظه متفاوت خواهد بود. یعنی جست و جوی یک کلمه، در حال حا ضر با جست و جوی 5 دقیقه بعد آن کلید واژه متفاوت خواهد بود و نتایج مختلفی برای کلمه مورد نظر مشخص می شود. در این نسخه راهکارهایی برای وب سایت های جریمه شده نیز ارائه شده که با استفاده از آن ها به رتبه های پیشین خود باز می گردند.
سایت های جریمه شده می توانند، با پاک کردن لینک های اسپم و پاکسازی دیدگاه های بدون هویت در سایت، رتبه های قبلی را به دست آورند. این الگوریتم در سال 2016 ارائه شده و مزایای قابل توجهی برای وب مسترها به همراه داشت.

Intrusive Interstitial Penalty
در میان الگوریتم های گوگل Intrusive Interstitial Penalty یکی از بهترین ها است؛ این الگوریتم برای ایجاد تجربه کاربری بهتر ساخته شده و به تسهیل استفاده از صفحات سایت های موجود در گوگل می انجامد. مخاطبین اغلب از باز شدن مکرر پاپ آپ های مختلف در هر سایت گله مند هستند. باز شدن مکرر این پاپ آپ ها، افراد را از حضور در سایت پشیمان می کند.
این الگوریتم برای جلوگیری از بروز این مشکلات طراحی شده و به مجازات سایت های متخلف می پردازد. سایت هایی که از این الگوریتم گوگل امتیاز منفی می گیرند، به شرح زیر هستند:
وب سایت هایی که از نمایش پنجره ای در ابتدای ورود کاربر استفاده می کنند، جریمه می شوند. کاربر برای ورود به این سایت ها باید اول پنجره های ایجاد شده را ببندد.
وب سایت هایی که کادرهای بزرگ مستطیلی را در مقابل چشم کاربران قرار می دهند و مزاحم دید آن ها می شوند. در این سایت ها نیز کاربران باید تبلیغات موجود را رد کنند.
سایت هایی که کادرهایی متفاوت با موضوع اصلی سایت در قسمت بالای محتوا قرار می دهند. این سایت ها ممکن است مخاطب را برای پیدا کردن محتوای اصلی گمراه کنند.مهمترین الگوریتم های گوگل
Google fred
این الگوریتم نیز سایت هایی را که به تجربه کاربری اهمیت نمی دهند جریمه می کند. در برخی از سایت ها بیشتر تمرکز بر مسئله تبلیغات و کسب درآمد است و به همین خاطر تجربه کاربری آن ها کمتر مورد توجه قرار می گیرد. از این رو این الگوریتم برای حفظ ترافیک ارگانیک سایت های گوگل ساخته شده است.
نام این الگوریتم هیچ ربطی به کاربرد آن ندارد و تنها شوخی سازنده آن است. این الگوریتم به سایت هایی که با انتشار محتوای بی کیفیت و شیوه های تبلیغاتی بیش از حد، فعالیت می کنند، رتبه پایین تری داده و آن ها را جریمه می کند. این سایت ها بازدید های خود را به تبلیغات بنری و کلیکی اختصاص می دهند. الگوریتم فرد معتقد است که این روش در سایت ها به کاربران گوگل لطمه زده و آن ها را از ورود به سایت های موجود در این سیستم پشیمان می کند.
جمع بندی
الگوریتم های گوگل هر روز در حال پیشرفت هستند و به هوشمند شدن سیستم گوگل کمک می کنند. روند رو به رشد الگوریتم های گوگل به سود کاربران است و سبب سهولت آن ها در جست و جوی مطالب در این سیستم می شوند. این الگوریتم ها، برای وب مسترها و پردازنده های سایت یک چهار چوب مشخص تعیین کرده و محدودیت هایی برای تبلیغات در سایت های مختلف به وجود می آورند. گوگل همچنین به سطح دانش سایت کاربران خود نیز توجه دارد؛ به نظر گوگل اکثریت کاربران چندان آشنایی با جست و جوی تخصصی در این سیستم ندارند و به همین خاطر روش های جست و جوی دقیق تری را برای کاربران ساده در نظر گرفته است.مهمترین الگوریتم های گوگل